Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dézsából önti mostantól az amerikai jegybank a piacra a pénzt, ezzel igyekszik megállítani, vagy legalábbis lassítani a válság terjedését, amit a koronavírus okoz.

A Federal Reserve több bejelentést tett amelyekkel a pénzellátást igyekszik biztosítani, és gátat szabni a gazdasági összeomlásnak.

Mindössze nyolc napja jelentett be a testület egy 700 milliárd dolláros intézkedése, ami már most rohamosan fogy. A legújabb bejelentéssel lényegében azt közölték, hogy korlátlanul biztosítják a pénzt a gazdasági szereplők fennmaradásának érdekében.

Az új intézkedések keretében további pénzpiaci eszközvásárlásra kerül sor, vállalati kötvényeket vesznek, valamint 300 milliárd dollár értékben nyújtanak munkáltatóknak támogatást, ami az állások megóvását szolgálja.

A Fed egyben bejelentette, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza egy új hitelezési programjának a terveit, ami a jogosult kis- és középvállalatoknak nyújtana kedvező feltételekkel finanszírozást.

James Knightley, az ING vezető közgazdásza szerint most már az Egyesült Államokban a törvényhozáson van a sor, hogy megtegye a további gazdaságmentő lépéseket, a Fed szemmel láthatóan megteszi a magáét.