Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azoknak az embereknek, akik sokszor küszködtek allergiás panaszokkal nem kellene beadni a rendelkezésre álló Pfizet-BioNTech fejlesztésű koronavírus-oltást - idézte a CNBC a brit gyógyszerfelügyelet közleményét. Ez a hatóság volt az első a nyugati világban, amely ennek a vakcinának megadta a felhasználási engedélyt, megelőzve az európai és az amerikai gyógyszerfelügyeletet.

A brit Medicines and Healthcare products Regulatory Agency ezt az oltás használatához adott, felfrissített iránymutatásában tette közzé. Ez arról szól, hogy kinek kellene beadni a vakcinát. Az allergiaérzékenységet úgy kell érteni, hogy aki valamilyen oltásra, gyógyszerre vagy élelmiszerre jelentős allergiás reakciót adott valaha, az legalábbis egyelőre tartózkodjon a Pfizer-BioNTech készítményének használatától.

A figyelmeztetést azt követően adták ki, hogy a brit nemzeti egészségügyi szervezet (NHS) két dolgozója, akik megkapták az oltást kedden, allergiás reakciókat tapasztaltak magukon. Szerencsére egyikük tünetei sem nagyon komolyak. Úgy tűnik, a gyors engedélyezéskor elfelejtettek emlékeztetni arra, hogy minden új oltástól eltanácsolják az allergiaérzékeny embereket - derül ki Stephen Powis, az NHS egyik vezetője szavaiból.