Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nehéznek tűnik ezek után a cannes-i fesztivált idén az eredeti formájában megrendezni - ismerték el közleményükben a szervezők.

"Ugyanakkor tegnap este óta számos konzultációt indítottunk szakmabeliekkel Franciaországban és külföldön is. Arra jutottunk, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy a 2020-as cannes-i filmfesztivál valamilyen módon valós legyen. Midenki tudja, hogy még nagyon sok a bizonytalanság a nemzetközi egészségügyi helyzetben. Reméljük, hogy hamarosan tájékoztatást tudunk adni arról, hogy milyen formát ölthet a 2020-as fesztivál" - hangsúlyozták a szervezők.

Thierry Frémaux fesztiváligazgató a múlt héten kizárta annak a lehetőségét a Variety filmes szaklapban, hogy digitális formában rendezzék meg a fesztivált. "Cannes számára, a lényege, a története, a hatása szempontjából egy ilyen (internetes) megoldás nem tudna működni" - mondta a fesztiváligazgató.

Hasonló véleményt fogalmazott meg korábban Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója is, amikor jelezte, hogy jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket.

A világ első számú nemzetközi filmfesztiválját - amelynek filmvására mintegy 40 ezer szakmabelit, a filmbemutatók pedig 200 ezer nézőt vonzanak - idén május 12. és 23. között rendezték volna meg Cannes-ban. A vezetőség már március közepén jelezte, hogy a tervezett időpontban nem tartják meg a rendezvényt, de fenntartották annak a lehetőségét, hogy június végén vagy július elején rendezik meg a seregszemlét - írta az MTI tudósítója.