Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A leggazdagabb orosz cég a koronavírus elleni harcra 140 millió dollárnak megfelelő összeget utalt át. A Kreml más milliárdosoktól is elvárja, hogy lélegeztető készüléket, teszteket, a legszegényebbeknek csomagokat, védőfelszereléseket vásároljanak. A legnagyvonalúbb ajándék 23 tonna alkohol - derült ki a lengyel Rzeczpospolita cikkéből.

Vlagyimir Potanyin - akinek a Forbes szerint 19,7 milliárd dolláros a vagyona - elmondta, hogy cége, a Norilszkij Nickel április közepén 10,5 milliárd rubelt utalt át a vírus elleni küzdelemre. Ezért a pénzért meg tudták duplázni az ágyak számát - 100-ra - egy vidéki kórház fertőző osztályán, és még maradt, ha kellene annyi, hogy akár 1000 ágyat is felállítsanak Vettek 100 lélegeztető gépet, több ezer tesztet és védőruhát, 1,2 millió maszkot, 3 millió üveg fertőtlenítőt és röntgenkészülékeket. Ezenfelül 700 csomag élelmiszert és tízezer csomag gyógyszert a legszegényebbeknek küldtek.

A 2. leggazdagabb orosz, Vlagyimir Liszin egymilliárd rubelt utat át a járvány elleni harcra, ebből maszkokat, védőfelszerelést és orvosi eszközöket vettek a kórházaknak az altáji területen. Alekszej Mordasov, a 4. leggazdagabb saját konszernje dolgozóinak vásárolt, illetve 10 ezer rubelt adott az alkalmazottaknak, amit nem kell visszafizetni. Ez összesen 500 millió rubeljébe került.

A volt leggazdagabb orosz, Aliser Uszmanov nem túl sokat, 100 millió rubelt adományozott, amiért  kórházi felszerelést, védőruhákat, maszkokat vásároltak. Az oligarcha hangsúlyozza, hogy ahol vállalkozása, a Mettaloinvest működik, a hatalom számíthat a segítségére.