Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendelkezés értelmében - amely elsősorban a nyaralásból visszatérőket érinti - az ebből a három országból légi úton Ausztriába érkezőknek vagy teljes immunitással vagy negatív PCR koronavírusteszttel kell rendelkezniük. A teljes immunitást az uniós digitális Covid-igazolvánnyal, illetve angol vagy német nyelvű oltási papírral lehet igazolni, a negatív PCR-teszt pedig nem lehet 72 óránál régebbi.

Amennyiben a beutazó ezen igazolások egyikével sem rendelkezik, a repülőtéren köteles alávetni magát a hatóságok által rendelkezésre bocsátott ingyenes PCR-tesztelésnek. Ha ez bármely okból kifolyólag - például hajnali érkezés vagy a repülőtéri tesztállomáson kialakult tumultus miatt - nem lehetséges, a beutazónak regisztrálnia szükséges, és 24 órán belül teszteltetnie kell magát, majd az eredményt haladéktalanul el kell juttatnia az egészségügyi hatóságoknak, így elkerülhető a karantén. Aki nem hajlandó alávetni magát a tesztelésnek, arra akár 1450 euró büntetés is kiróható.

A rendelkezés oka, hogy e három ország járványügyi szempontból az eddiginél magasabb kockázati besorolást kapott. A szabályozás egyelőre csak a repülőgéppel érkezőkre vonatkozik.

Ausztriában eddig 5 098 929 ember kapta meg a SARS-Cov-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) elleni vakcina első adagját, mindkettőt pedig 4 085 306-an. Az elmúlt 24 órában 316 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 660 262 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 130, az intenzív kezelésre szorulók 33-an vannak. A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon hárman haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 742-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 644 038.