Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbiában a legtöbb új típusú koronavírus-fertőzött Belgrádban található: a fertőzöttek 82,5 százalékát a szerb fővárosban regisztrálták - mondta Aleksandar Vucic a Szerbiai Rádió és Televízió csütörtök esti műsorában a Szabad Magyar Szó szerint.

A szerb elnök szerint a többi településen ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. Vucic közölte: egyelőre nem zárják le Belgrádot, de ha az új intézkedések nem hoznak eredményt, akkor erre is sor kerülhet.

Hétfőtől, aki a szerb fővárosban maszk nélkül megy be egy bevásárlóközpontba, vagy anélkül száll fel a városi és a városközi tömegközlekedés járművére, akkor az 5000-6000 dináros (15-18 ezer forint) büntetést kockáztat.

A szerb elnök annyit mondott, hogy a szórakozóhelyek, a kávézók és az éttermek 23 és 6 óra között zárva lesznek a következő két hétben, s az egyetemi kollégiumokat is bezárják a fővárosban.

A szerbek előtt nyitva a magyar határ

Az EU szerdán javaslatot tett arra, hogy 14 EU-n kívüli ország állampolgárai előtt nyíljanak meg a határok. Erre reagálva Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook-videóban azt mondta, az EU kérését nem tudják teljesíteni, Szerbia kivételével továbbra sem fogad Magyarország EU-n kívüli állampolgárokat.