A KSH június 14-én teszi közzé az ipari termelésre vonatkozó áprilisi adatok második becslését. Idén márciusában az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés volumene 2,4 százalékkal kisebb volt 2015 márciusához képest.

Az MNB kedden teszi közzé április havi fizetési mérleg jelentését. Márciusban Magyarország külfölddel szembeni finanszírozási képessége 988 millió euró volt. A fizetési mérleg aktívuma a februári kevesebb mint 600 millióról 781 millió euróra nőtt, míg az uniós tőketranszferek összege a mélypontot jelentő februári 39 millióról 208 millió euróra ugrott.

Az Államadósság Kezelő Központ kedden tartja 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióját 40 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délelőtt 11-kor jelennek meg a eurózóna ipari termelését számba vevő április adatok. A márciusi volumen 0,8 százalékkal visszaesett, a negyedik hónapra mérsékeltebb, 0,5 százalékos csökkenést várnak az elemzők.

Az USA-ban délután fél háromkor adják ki a kiskereskedelmi forgalom május havi adatait. Áprilisban az Egyesült Államok fogyasztói 1,3 százalékkal többet vásároltak - májusra az elemzői konszenzus 0,3 százalékos emelkedést vár.