Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelek szeretik Spanyolországot, élvezik az állandóan meleg, napsütéses időt - és telik nekik a vásárlásra is, annál is inkább, mert az árak a Földközi-tengernél gyakran alacsonyabbak, mint akár Varsóban - írja a Rzeczpospolita. A Costa Blancán egy apartmant már meg lehet venni 100 ezer euróért (33 millió forint), így ez a lehetőség a lengyelek körében nagyon népszerű.

A lengyelek egyre gyakrabban keresnek külföldön nyaralási lehetőséget, mert az ingatlanpiac Lengyelországban olyan drága lett, hogy egy egyszerű egyhetes-tíznapos nyaralás a saját (hideg és szeles) tengerüknél is egy vagyonba kerül.

A Casa en Sol cég lengyel munkatársa szerint vannak olyan lengyelek, akik megengedhetik maguknak, hogy 300 ezer-egymillió euróért keressenek luxusvillát a tenger mellett. - Spanyolország jó választás, mert a szezon húsvéttól október közepéig tart - mondja. A vevő amikor akar, saját házában vakációzhat, másrészt igen jó áron ki is adhatja a lakást.

A Carisma nevű ingatlanközvetítő cég elnöke arról számolt be, hogy mostanában egy év alatt akár 150 ingatlant is eladtak, míg a kilencvenes években csak egyet-egyet. Évente legalább 1000 lengyel vesz ingatlant Spanyolországban.

Nagyon népszerű  például Costa Blanca, amelynek már repülő-összeköttetése is van Lengyelországgal. Ráadásul olcsóbb Costa del Solnál, Majorkánál, vagy Barcelona környékénél. Az árak a Varsóban tapasztaltakhoz közeliek: egy kéthálós, kétfürdős, nappalis apartman nettó 130 ezer euróba kerül. A házak félmillió eurónál kezdődnek.

A fotó forrása: Reuters