Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Richard Sulík (SaS) szlovák gazdasági miniszter augusztus elején tudatta, hogy megvan a leendő rimaszombati ipari park első nagy beruházója. A legújabb hírek szerint azonban a német cég érkezése kétségessé vált - adta hírül a pozsonyi Új Szó. Augusztus elején a német Ziegler Group képviselői és a gazdasági minisztérium egy memorandumot írtak alá, melyben kifejezték a szándékukat, hogy egy fafeldolgozó üzemet hoznak létre a készülő rimaszombati ipari parkban.

A 255 millió eurós beruházás 430 új munkahelyet ígért a régóta nagy munkanélküliséggel küzdő régióban. Az Aktuality.sk portál információi szerint azonban a beruházás veszélybe került és német cég végül nem jön majd Rimaszombatba. A portál szerint ennek oka a nyersanyag, vagyis a fa hiánya. A Ziegler Group érkezésének egyik feltétele az lett volna, hogy szerződést kötnek az erdőket felügyelő állami ügynökséggel, ez azonban nem jött létre.

Az erdészek szerint ugyanis nincs elég fa, a meglévő mennyiséggel épphogy ki tudják elégíteni a már meglévő keresletet. A nyersanyaghiányra több fűrésztelep már akkor felhívta a figyelmet, mikor Sulík bejelentette a beruházó érdeklődését. A gazdasági minisztérium szerint a beruházást még nem kell temetni, a Ziegler Group továbbra is tárgyal az erdészettel és elképzelhető, hogy alacsonyabb minőségű alapanyaggal is megelégszenek majd, amiből van elég.