Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Romániában június 17-én pénteken indult a háztartási gépek roncsprogramjának idei második felvonása. A résztvevők 10 órától iratkozhattak fel. A feliratkozások június 23-án, éjfélkor zárulnak. Azok, akik korábban már létrehoztak maguknak felhasználói felületet, használhatják azt is - adta hírül a Maszol.

Június 24. és 30. között mosógépek, mosogatógépek, hűtőszekrények és mélyhűtők vásárlására lesz lehetőség, a július 1. és 7. közti szakaszban jönnek laptopok és táblagépek, a július 8. és 14. köztiben pedig légkondicionálók, porszívók és hajszárítók.

Az első kategória számára elkülönített keretösszeg 25 millió lej, az utóbbi kettőre pedig 10, illetve 15 millió lejt szán a Környezetvédelmi Alap (AFM). Ha az igénylések összértéke nem éri el a keretösszeget, akkor az adott szakasz időtartamát meghosszabbítják addig, míg az egész pénz elfogy.

A programot azért rendezik két felvonásban, mert idei költségvetését 125 millió lejre emelték a tavalyi 100 millióról. A legtöbb leadott háztartási gépért 400 lejes (32 ezer forint) vásárlási utalványt kapnak a résztvevők. Kivételt képeznek a laptopok, a táblagépek és a 43 kWh/évnél kisebb fogyasztású porszívók, amelyekért 500, 300, illetve 200 lej jár.