Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hasonló bejelentést tett az izraeli kormány is.

Babis közölte Jeruzsálemben újságírókkal, hogy a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke.

Ezt megelőzően, hétfőn, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő jelentette be, hogy a lengyel küldöttség nem vesz részt a visegrádi négyek és Izrael jeruzsálemi csúcsértekezletén, mert "teljességgel megengedhetetleneknek" nevezve az ügyvezető izraeli külügyminiszter holokauszttal kapcsolatos kijelentéseit.

Jiszráel Kac ügyvezető izraeli külügyminiszter - idézve Jichák Samír néhai miniszterelnököt - ugyanis kijelentette, hogy a "lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust".

A V4-ek (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia) és Izrael csúcsértekezletét kedden tartották volna Jeruzsálemben. Orbán Viktor miniszterelnök eddigi infromációk szerint elutazott, az eredeti tervek szerint a találkozót megelőzően folytatott volna kétoldalú egyeztetést Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. Babis bejelentése alapján a kétoldalú tárgyalásokat megtartják.