Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ipari termelés júliusban 13,4 százalékkal múlta felül a múlt évit; ez az elemzők 13,2 százalékos várakozása felett, azonban a júniusi 13,7 százalékos növekedés alatt van.

A kiskereskedelmi forgalom 17,9 százalékkal nőtt júliusban, ami mind az előrejelzett 18,4 százaléknél, mind a júniusi 18,3 százaléknál alacsonyabb.

A Royal Bank of Scotland elemzője, Brian Jackson szerint bár mindenképpen a gazdasági teljesítmény lassulása rajzolódik ki az adatokból, a lényeg az, hogy a jelek szerint egyelőre sikerült elkerülni azt, az eddigi túlhevült emelkedés után a gazdaság egyelőre egy élesebb zuhanásba váltson.

A fogyasztói árindex a júniusi 2,9 százalék után 3,3 százalékra ugrott júliusban, amit szakértők az áradások miatti élelmiszerár-emelkedésnek tulajdonítanak; a kínai jegybank várhatóan nem lép közbe, hiába lépte túl a mutató a 3 százalékos inflációs célt.

A termelői árak inflációja a 4,8 százalékra csökkent júliusban a júniusi 6,4 százalékot követően. Az elemzők a fogyasztói és a termelői árindexet is túlbecsülték (3,4, illetve 5,4 százalékot vártak).

A kínai bankok által kihelyezett új hitelek értéke a júniusi 603 millió jüanról 533 millió jüanra csökkent; ezzel júliusra elérte a kormány által az egész évre tervezett 7,5 ezer milliárd jüannak közel kétharmadát, 5,2 milliárd jüant a hitelkihelyezés.