Dél-Korea megfontolja a heti maximális munkaidő 69 órára emelését. Az országban már jelenleg is 52 órás a heti teljes munkaidő, ami öt napra számolva napi 10 óránál is hosszabb munkanapokat jelent.

A dél-koreai kormány egyébként 2018-ban csökkentette 52-re a maximális heti munkaidőt 68-ról.

Jun Szogjol dél-koreai elnök arra kérte az illetékes minisztériumot, hogy vizsgálják felül a 69 órára történő emelést és kérjék ki az érdekképviseletek álláspontját is.

A dél-koreai szakszervezetek szerint a javaslat:

  • a munkahelyen töltött idő meghosszabbodásához vezetne;
  • és aláásná az ország által elért eredményeket a munkaidő csökkentése terén.

Dél-Korea egyébként már most is a leginkább túlhajszolt ország Ázsiában. A munkavállalók 2021-ben átlagosan 1915 órát dolgoztak. Ez 199 órával több, mint az OECD-s átlag.

Szakértők úgy vélik, hogy a kormány azért visszakozik az emeléstől, mert pártja fiatalabb szavazókat próbál szerezni az egy év múlva esedékes parlamenti választásokig.

A hosszú munkaidő miatt egyébként Dél-Korea termékenységi rátája az egyik legalacsonyabb a világon.

Mexikóban kell a legtöbbet dolgozni

Az Everhour gyűjtése szerint a legmagasabb éves munkaórák az alábbi országokban vannak:

  1. Mexikó;
  2. Costa Rica;
  3. Dél-Korea;
  4. Oroszország;
  5. Görögország. 

A lista végén – a legkevesebb munkaórával – a skandináv országok, valamint Németország, Ausztria és Franciaország állnak.

A legalacsonyabb munkaidőkeret Dániában van, ott évi 1380 órát dolgoznak az alkalmazottak. Ehhez képest Mexikóban átlagosan másfélszer annyit töltenek a munkahelyükön az emberek.

Dánia egyébként a Forbes munka-magánélet egyensúly indexében is az első helyén szerepel. Az ország ráadásul nem csak az áltagos munkaidő tekintetében áll nyerő pozícióban, ugyanis híresek:

  • a rugalmas munkaidőről;
  • a legalább öthetes éves szabadságról;
  • az alacsony munkanélküliségi rátáról (2,4 százalék);
  • és a mindkét szülő számára biztosított 52 hetes szülői szabadságról.

Európai viszonylatban egyébként Törökország vezet munkaórák számában, náluk 40 óra felett van a heti munkaidő.

Az OECD-országokban egy teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló átlagosan heti 37 órát dolgozik. Magyarország e tekintetben az átlag felett teljesít, de nem jó értelemben.

Itthon 32 órára mérsékelnék a munkaidőt

A négynapos munkahét olyan trend, amely Magyarországon is beszivárog a hétköznapokba, és a munkaerőpiacon munkaadóként is versenyelőnyt jelenthet a cégnek. 

A nagyvállalati szektorban itthon a Telekom volt az első, ahol már tavaly június óta tesztelik a rövidített munkahetet.

Nemzetközi tapasztalatokra építve abból indultunk ki, hogy a három egybefüggő szabadnap a munkával és a szabadidővel töltött időt kiegyensúlyozottabbá teszi, a kollégák életminősége javul, és jól összehangolt munkaszervezés mellett nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön

– mondta az első tesztidőszak végén Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A közszférában álom marad a 4 napos munkahét

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata már tavaly nyáron be akarta vezetni a négy napos munkahetet, azonban a Napi.hu kérdésére az önkormányzat kommunikációs vezetője elmondta, hogy nem vezették be az új munkarendet, azt ugyanis a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény nem engedi.

Az energiaárak növekedése miatt Tatabánya önkormányzata négy napos munkahetet vezetett be a városházán tavaly októbertől, ugyanis így próbálják csökkenteni a rezsiköltségeket. A város csak időszakosan állt át az új munkarendre.

Tatabánya polgármestere a Napi.hu érdeklődésére elmondta, hogy a négynapos munkahét április közepéig marad. Utána visszaállnak a normál munkarendre, mert a pénteki munkanap az ügyfélfogadás és a folyamatos munkavégzés szempontjából is fontos.