Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A távozást a Breitbart News honlapján jelentette be helyi idő szerint még hétfőn.

Steve értékes része örökségünknek, mindig hálásak leszünk hozzájárulásáért és mindazért, amit segített elérnünk - hangsúlyozta a közleményben Larry Solov, a Breitbart vezérigazgatója.

Bannon távozására sok elemző számított, kivált azután, hogy a lap egyik tulajdonosa és Breitbart támogatója, Rebecca Mercer pénteken a The Washington Postnak adott rövid nyilatkozatában elhatárolódott tőle a Donald Trump elnökre tett, neki tulajdonított becsmérlő megjegyzések miatt - írta a portál.

Pénteken került ugyanis boltokba a "Tűz és Düh: Trump Fehér Háza belülről című könyv, amely jórészt Bannon közreműködésével, a vele is készített interjúk alapján íródott.

A könyvben a szerző a többi között azt állítja, hogy a Trump vezette Fehér Házban káosz uralkodik, hogy Trump nagyobbik lánya, Ivanka Trump szeretne az Egyesült Államok első női elnöke lenni, és azt írja, hogy Bannon szerint ifjabb Donald Trump találkozója oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején "hazaárulás" és "hazafiatlan" cselekedet volt. Steve Bannon a hétvégén egy hírportálhoz eljuttatott közleményben kért bocsánatot az elnök fiával kapcsolatban neki tulajdonított mondatokért.