A Scotland Yard "terrorizmushoz kötődőnek" minősítette az incidenst, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a támadás körülményeit még vizsgálják. A rendőrség hivatalosan bejelentette azt is, hogy az elkövető a helyszínen meghalt. A merényletnek nincsenek halálos áldozatai.

A Scotland Yard vasárnap délutáni közleménye szerint a támadó két embert késelt meg, mielőtt a helyszínre vonuló fegyveres rendőri egységek lelőtték.

A sérültek állapotáról kora estig nem hangzott el hivatalos bejelentés, a rendőrség csak annyit közölt, hogy maga is várja az erről szóló tájékoztatást a mentőktől. A mentők a járókelők helyszíni beszámolói szerint is két sérültet kezelnek a helyszínen.
Szemtanúk a közösségi médiafelületeken arról is beszámoltak, hogy három lövést hallottak, miután a rendőrség megérkezett.

Szemtanúk a közösségi médiafelületeken arról is beszámoltak, hogy három lövést hallottak, miután a rendőrség megérkezett.

A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész forgalmas főutcáján, a Streatham High Roadon történt.
A környéket a rendőrség nem zárta le.

Nem hivatalos hírek szerint az elkövető először egy boltban késelt meg valakit, majd az utcán egy bicikliző nőt szúrt meg.
Az út egy rövid szakasza köré a rendőrség kordont vont, de a környéket nem zárta le. A Scotland Yard kora este közölte azt is, hogy a helyszínt teljes mértékben ellenőrzése alá vonta.

A rendőrség kérte az incidensről felvételeket készítőket, hogy "józan eszükre hallgatva" szabjanak korlátot az általuk készített fotók és videók terjesztésének, különösen azoknak a felvételeknek az esetében, amelyeken a helyszínre kivonult rendőrök is látszanak. Előzőleg a közösségi médiafelületeken megjelentek olyan felvételek, amelyek közelről mutatják a támadóhoz fegyverrel a kezükben közelítő rendőröket.

Legutóbb november végén történt késeléses ámadás Londonban. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.