Az állam főügyésze múlt hét kedden jelentette be, hogy a hónapok óta tartó vizsgálataik igazolták az Andrew Cuomo elleni, szexuális zaklatásokról szóló vádakat.

Később Joe Biden amerikai elnök, a szenátus demokrata többségét vezető Chuck Schumer, illetve a szintén demokrata többségű képviselőház elnöke, Nancy Pelosi is lemondásra szólította fel a kormányzót - írja a hvg.

A vizsgálat eredményei szerint Cuomo szexuálisan zaklatta az állami hatóságok több jelenlegi és egykori női munkatársát, fogdosta, csókolgatta és ölelgette őket, valamint illetlen megjegyzéseket tett rájuk. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

A vizsgálat során a felkért ügyvédek – Anne Clark és Joon Kim – 179 emberrel beszéltek és 7400 bizonyítékot vizsgáltak meg, köztük dokumentumokat, e-maileket, hangfájlokat és fotókat. A 168 oldalas jelentésben kitértek arra is, hogy a 2011 óta hivatalban lévő kormányzó ellenséges és félelemteli munkahelyi légkört teremtett női beosztottjai számára.