A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke Jaroslaw Kaczynski sajtóhírek szerint ledorongolta kollégáit a párt néhány napja Jachraniecben tartott titkos találkozóján.

Lengyelország tényleges vezetője állítólag kifogásolta egyes kollégái médianyilatkozatait. Aki párt irányvonalától eltérő módon szólal meg, elveszti helyét a választási listákon - mondta a gazeta.pl értesülése szerint a jövő évi parlamenti választásokra utalva.

Megállapította, hogy pártjának képviselői nem készülnek fel médiamegszólalásaikra, azt mondják, ami épp a szájukon kicsúszik. Nem gondolják át a közösségi portálokon megjelenő bejegyzéseik szövegét sem, ami árt a pártnak. Ugyanez a helyzet az útszéli hanggal és tartalommal.

Más lapértesülések szerint igen ellentmondásos az egyik képviselőnő, a radikális Krystyna Pawlowicz megítélése társai körében. Éppen szabadszájúságával és radikalizmusával van gond. Kaczynski a hírek szerint megtiltotta a képviselőknek a szélsőségesen unióellenes kommentárokat is, ám Pawlowicz egyelőre nem sokat törődött ezzel. Egyik új Twitter-bejegyzésében a "liberális léhűtőket" és politikai otthonukat, az EU-t ostorozta.