A Lengyelországot kormányzó kormánykoalíció nagy pártja, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) pártja még az idén megváltoztatja a lengyel címert - írta a Business Insider Polska.. A lengyel sas lábai különbözni fognak az eddigitől. A kormány néhány dolgot a zászlón is változtatni akar, például a fehér-vörös színben a vörös inkább karmazsinvörös lesz, illetve az állami himnuszon is módosítanak.

A változtatásokat még idén végre akarják hajtani, amiért a kulturális minisztérium viseli a felelősséget. Mindenekelőtt a címerre lesz gondjuk, mert ma a hivatalok sokasága saját változatokat használ, és ez káoszhoz vezetett. A minisztérium olyan fájlokat akar bevezetni a sassal, amely nem csupán az alapokat tartalmazza, hanem például egy fekete-fehér rajzot is.

Gondok vannak a korona ábrázolásával is és felháborító, hogy az arany színezés gyakran a sas karmaira van festve (képünkön) nem pedig az egész lábra, ahogy az egy címersastól minden normális országban elvárható. A himnuszról zenekari partitúra készül, ugyanis jelenleg csak zongorára és énekre szóló partitúra létezik. A himnuszt kissé pörgősebb tempóra akarják hangolni.