"Mind a 97 áldozatot megtaláltuk, és a helyi hatóságok segítségével megkezdtük a holttestek elszállítását Moszkvába" - mondta a miniszter. Hozzátette: mindent előkészítettek az orosz fővárosban az áldozatok hozzátartozóinak fogadására. Eközben megérkezett Szmolenszkbe Donald Tusk lengyel kormányfő és Jaroslaw Kaczynski, a balesetben elhunyt Lech Kaczynski elnök ikertestvére.


Tusk orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal együtt virágokat helyezett el a katasztrófa helyszínén. Putyin arról biztosította a lengyel miniszterelnököt, hogy az orosz hatóságok együtt fognak működni a lengyel szakértőkkel a szerencsétlenség körülményeinek gyors felderítése érdekében - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.
 
A katasztrófa helyszíne mellett kialakított stábnál a jelenlévő orosz miniszterek tájékoztatták Tuskot a történtekről, a vizsgálat állásáról, és megbeszélték a lengyel kormányfővel a további eljárás részleteit.
 
Hétfőn gyásznapot tartanak Brüsszelben a lengyel államfőt szállító repülőgép katasztrófája miatt - közölte egy spanyol kormányzati forrás. Az uniós intézmények épületein félárbocra eresztik a zászlókat, és minden ülés előtt kétperces néma csenddel emlékeznek az áldozatokra.

QP | Quality Placement