A lengyel vállalatok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy az energiahatékonysággal foglalkozó szlovén Resalta és az energiaellátási szolgáltatásokat nyújtó lengyel Luneos közös vállalkozásának (Resalta Luneos) köszönhetően lényegében ingyen továbbfejleszthetik energiaellátásukat - derül ki az onet.pl beszámolójából.

Micha³ Koz³owski, a Luenos elnökhelyettese azt mondta a sajtónak nyilatkozva, hogy a növekvő energiaárak és a környezetvédelmi szabályok szigorítása készteti arra a vállalatokat, hogy olyan energiaellátó rendszerek használatára térjenek át, amelyek segítségével vagy csökkenthetik költségeiket, vagy saját magukat láthatják el a szükséges hő- és elektromos energia egy részével.

A Resalta és a Luneos egyaránt átfogó energiahatékonysági szolgáltatásokat nyújt a napelemek bevezetésétől és LED-es világítás telepítéséig, mégpedig olyan konstrukcióban, amelyben ügyfeleik megtakarított energiaköltségeikből fizethetik ki az új rendszerek árát. A Resalta Szlvonénián és Lengyelországon kívül már megvetette a lábát Bulgáriában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Olaszországban és Szerbiában is.