Különös mellékhatása van a koronavírus-járványnak Lengyelországban. Az emberek tömegesen iratkoznak be a sportszövetségekbe, így ugyanis legálisan sportolhatnak, miután bezártak az edzőtermek, az uszodák és más sportlétesítmények - derül ki a Business Insider Polska cikkéből. Nevetségesen hangzik, de még a Lengyel Kötélhúzók Szervezete is nyertese a járványnak.

A járvány előtt mintegy ezren iratkoztak be ebbe a szövetségbe, közülük végül általában 500-700 tag lett aktív. Most viszont az év végére már 25 ezer új taggal bővült a szervezet, amely szintén kiskaput jelent a járvány alatti sportoláshoz. Nőtt a síszövetség és a tollaslabda szövetség tagsága is a járvány alatt.

Egy versenyzőnek belépni egy sportklubba 15 zlotyba (1200 forint) kerül, ha nem tagként lép be, akkor 50 zlotyba (4000 forint). Az engedélyek egy évre szólnak. A lap utánanézett, mely sportok adták ki a legtöbb engedélyt, Idetartoznak a síelők, amelyek 2000 engedéllyel többet hagytak jóvá, mint egy évvel korábban. Itt az új versenyzőknek évi 30 zlotyt kell fizetniük. (Alig van olyan lengyel, aki kiskorától ne tanult volna meg a járás mellett síelni is.)

Csaknem kétszeres lett a tollaslabdázók száma is, amely így átlépte a 3300-at. Nagy növekedést mutat még a gyorskorcsolya és a műkorcsolya iránt érdeklődők száma.