Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelek idén a legszívesebben Görögországba, Törökországba, Bulgáriába és Egyiptomba utaznak, emellett népszerűek a hazai turistacélpontok, amelyek felkeresését állami bónuszokkal ösztönzi a kormány - írta a Rzeczpospolita. A turistabónusszal hosszabban és drágábban lehet vakációzni. Általában az éjszakai szállás egynegyedével drágább, mint enélkül, de átlagosan így is három nappal többet foglaltak le azok, akik kaptak ilyen támogatást.

Az utazási irodák statisztikai értelemben átlagos ügyfele több mint 1100 zlotyt (88 ezer forint) adott ki egy külföldi útra – derül ki a Travelplanet.pl adataiból. A július 26-ig lefoglalt szállások körülbelül átlag 400 zlotyval kevesebbe kerülnek, mint a 2019-es rekord turistaévadban. Görögországban a 2019-es szezonhoz képest 300 zlotyval alacsonyabbak az árak, a törököknél 400 zlotyval, Bulgáriában 300 zlotyval, Spanyolországban körülbelül 500 zlotyval. Belföldön 100 zlotyval olcsóbb a pihenés, mint két éve.

Az alacsonyabb árak a téli és tavaszi zárlatok idején történt foglalásoknak köszönhetők, akkor ugyanis az ajánlatok nagyon rugalmasak voltak. A lengyelek repülővel szeretnek utazni és a legalább négy-ötcsillagos szállodákban szeretnek megszállni „all inclusive” módon vagy legalábbis ebéddel és vacsorával. Nyolc nap a bolgár tengerparton, repülővel oda utazva már 1300 zlotyért kapható, Egyiptomban 200 zlotyval drágább.