Szerdán reggel robbanószerkezetet küldtek Hillary Clinton volt elnökjelölt és Barack Obama korábbi elnök címére is. Az első hírekkel ellentétben a két demokrata párti politikusnak nem az irodájába, hanem a lakására küldték a gyanús csomagot, amelyben robbanószerkezetet - az első jelentések szerint csőbombát - azonosítottak.

A két politikus nem volt veszélyben, mert a - hivatalban lévő elnököt, elődeit és azok családtagjait is védő - Secret Service munkatársai a levelek rutinellenőrzésekor felfedezték a gyanús csomagot. Hillary Clintonnak a New York városától északra eső - férjével, Bill Clinton volt elnökkel közös - chappaquai házába, Barack Obamának pedig a washingtoni villájába küldték a csomagot. A kora délelőtti órákban hasonló gyanús csomagot azonosítottak a CNN hírtelevízió New York-i szerkesztőségében, a helyiségeket kiürítették. A CNN meg nem nevezett belső forrásai szerint a robbanóanyagot a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, John Brennannak szánhatták. Brennan a televízió rendszeres kommentátora.

QP | Quality Placement

Szerdán délelőtt kiderült: hasonló gyanús csomagokat küldtek Debbie Wasserman Schultz floridai demokrata párti és Maxine Waters kaliforniai demokrata párti képviselő, valamint Eric Holder, az Obama-kormányzat volt igazságügyi minisztere irodájába is. A héten először Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villája postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg.

A kép forrása: Pixabay.