Közleményükben azt írták az MTI szerint: a Szlovák Köztársaság területén Sahy (Ipolyság) és Siatorská Bukovinka (Sátorosbánya) határátlépési pontoknál folyamatban lévő demonstrációra tekintettel szerdán 17 órától a 2-es főút Rétság és Parassapuszta közötti szakaszán, továbbá a 21-es főút Salgótarján és Somoskőújfalu közötti szakaszán torlódásra, rendőri forgalomirányításra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani.

A somoskőújfalui és a parassapusztai határátkelőket a szlovák hatóságok lezárták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy az érintett útszakaszokat kerüljék el. Azok, akik át akarnak lépni a határon, lehetőség szerint válasszanak másik határátlépési pontot.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán kora este közleményt adott ki arról, hogy a Szlovákiában demonstrálók lezárták a komáromi Erzsébet hidat, és az esztergomi Mária Valéria hídon is akadozik a forgalom.

A komáromi Erzsébet hid lezárása miatt az átkelés a Monostori hídon biztosított. Ugyanakkor Esztergomban, a Mária Valéria hídon az áthaladás akadozik, torlódásra lehet számítani.