Az amerikaiak állítják, a libanoni hálózat drogbárókkal állt kapcsolatban szerte a világon, az ő pénzüket mosta tisztára és ebből támogatta a libanoni síita Hezbollahot.

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt rendelkezés Kászem Kamsz libanoni állampolgárt, valamint két vállalkozást sújt szankcióval. Az egyik vállalkozás a pénzmosást működtető férfi tulajdonában áll, a másik pedig Chams Exhange nevű, libanoni székhelyű és a libanoni központi bank támogatását is élvező pénzügyi szolgáltató vállalat.

Az amerikai minisztérium közleménye szerint a férfi nemzetközi hálózatot működtetett és ebből havonta "több tízmillió dollár" bevételre tett szert. A tárca azt közölte, a hálózat "megkönnyítette a pénzmozgást a Hezbollah javára".

A közlemény szerint igen aktívak voltak Venezuelában, Kolumbiában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Itáliában, Spanyolországban és Hollandiában is.

Sigal Mandelker, a pénzügyminisztérium államtitkára a büntető intézkedések nyilvánosságra hozatalakor újságíróknak leszögezte: a szankciók részét képezik "az amerikai kormányzat azon példa nélkül álló kampányának, amelynek célja megakadályozni, hogy a Hezbollah és a hozzá kapcsolódó terrorista hálózatok hasznot húzzanak az erőszakból, a korrupcióból és a kábítószer-kereskedelemből".