Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel kereskedelmi hálózatoknak orosz versenytársa lesz - számolt be a Business Insider Polska. Lengyelországban ugyanis még ez évben egy megjelenik a Mere névre keresztelt új diszkontlánc. A hátterében az orosz Szvetofor cég áll, amely jelenleg mintegy 800 boltot üzemeltet hazájában és az Oroszországgal szomszédos államokban.

Az orosz hálózat 105 üzletet akar nyitni Lengyelországban, ebből nyolc már idén elkezdi működését. A közepes és a nagyvárosokban vagy azok közelében, a nagy forgalmú utak mellett akarják működtetni üzleteiket. Egy Krakkóban bejegyzett cég, a Torgservice PL közvetítésével akarnak fejlődni. Ez a vállalat megkezdte a lengyel Szveto vezetőinek és beosztott alkalmazottainak a toborzását.

A Szvetofor központja Szibériában van. Oroszországban jelenleg 600 diszkontot üzemeltetnek, de jelen vannak Belaruszban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is. Azt tervezik, hogy a román piacot is meghódítják. Az év végéig 16 üzletet akarnak nyitni Romániában.

Az orosz vállalat a gyártókkal kiépített közvetlen kapcsolatra támaszkodik és minimális haszonkulccsal dolgozik. Erre alapozza diszkontmodelljét. Mivel fő profiljuk az élelmiszer-értékesítés Lengyelországot kedvező piacnak tartják..

A fotó forrása: Shutterstock