Szerbiában a Lidl üzleteiben akciós áron kapható grillcsirkét a piacokon kínálják a viszonteladók - vette át a Nova Ekonomija hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az egész ország területéről érkeznek olyan információk, hogy a piacokon a Lidlben vásárolt árut kínálják.

Nem a baromfihús az egyetlen. Egy újvidéki kereskedő beismerte, hogy fél tonna cukrot vásárolt, azzal a céllal, hogy azt majd a kisboltjában értékesítse.

QP | Quality Placement

Három napja nyitotta meg boltjait Szerbia-szerte a német Lidl kereskedelmi üzletlánc, de Nisben továbbra sem csökken a tömeg: a vásárlók harminc méteres sorokban kígyóznak, hogy bejuthassanak az üzletbe. Körülbelül egy órát kell várakozniuk.

A nisi üzletben nem történt olyan csirkével kapcsolatos incidens, amelyről több más városból érkezett beszámoló - mármint, hogy majdnem összeverekedtek a vevők az akciós áruért -, azonban a vásárlók elmondása szerint nagyon nagy a tömeg és kitartónak kell lenni, ha valaki vásárolni szeretne.

A Lidl képviselői az üzlet megnyitóján azt mondták: a cég kínálatában ezerötszáz termék van, amelyek közül háromszázötven származik hazai gyártótól. Amióta megnyitott a Lidl, a legkelendőbb portéka a grillcsirke, melynek kilója 120 dinár (330 forint), illetve a banán, aminek kilogrammját 59 dinárért (163 forint) kínálják. (A magyar boltokban a napokban mindkét termék majdnem kétszer ennyibe került.)

A fotó forrása: Shutterstock