Az első szerológiai teszteket a koronavírus antitestjei felfedezéséhez Lengyelországban a portugál tulajdonú kereskedelmi lánc, a Biedronka kezdte el árusítani. Tíz nappal később már a Lidlnél is lehetett vásárolni, a különbség az volt, hogy a Lidl 39,99 zlotyért (3200 forint) adta el ezeket a teszteket, míg a legnagyobb a Biedronka - amely egyébként az ország legnagyobb áruházlánca - 49,99 zlotyért - írta a Business Insider Polska.

A Biedronka azonban nem hagyta magát, és szintén leszállította a Primacovid árát 39,99 zlotyra. Most tehát mind a két kereskedelmi láncnál ugyanannyiért lehet a teszteket beszerezni. Az első napokban a Biedronkánál többen keresték a termékez, mint amennyi volt. Az üzletek többségében néhány óra után elfogyott, de volt olyan bolt is, ahol csak pár percig tartott ki a készlet, akkora volt a kereslet.

Jelenleg már jobb a helyzet, mind a Lidlnél, mind a Biedronkánál – írják a szakportálok. Érdemes figyelembe venni, hogy a svájci laboratóriumok által kifejlesztett teszt szerológiai, amely a SARS-CoV-2 antitestjeit fedezi fel a szervezetben, úgy, hogy a próbát otthon is el lehet végezni egy csepp vérből. Pontossága 98 százalékos. A teszteket fel akarja venni a kínálatába a Kaufland és a Carrefour is.