A magyarországi és romániai Lidl-áruházak árait összehasonítva azt találták a G7 sajtómunkásai, hogy a termékek döntő többsége Romániában olcsóbb, ám kissé meglepő módon a 35-ből 10 olyan is volt, amely Magyarországon kerül kevesebbe. Igaz, a liszt esetében ez ma már nem igaz, mert éppen október első napjaiban emelt árat 25 százalékkal a magyar Lidl, a tojásnál pedig elhanyagolható, 0,3 forint az eltérés.

További nyolc terméknél a magyar vásárló fizet kevesebbet, ezek a következők: az ESL tejek, a 1,5-es UHT tej, csirke- és pulykamellfilé, az ásványvíz, a só, és a gouda sajt. Míg Budapesten 14 328 forintot mutat a végösszeg, Kolozsváron átszámolva 12 800 forint a bevásárlókosár összköltsége, vagyis ott 10,6 százalékkal olcsóbb ez a bevásárlás.

A romániai kosár értékét elsősorban a zöldségek Magyarországról nézve döbbenetesen alacsony ára húzza lefelé, míg a tejek és a húsok inkább ott drágábbak. Más kérdés, hogy mekkora teher mindez egy magyar és egy romániai családnak. A hírportál újságírói úgy számolták, hogy a nettó medián bér ma Romániában havi 384 euró, Magyarországon pedig 583 euró. Ha ezeket átváltjuk forintra, és megnézzük, hogy ennek mekkora részét adja a bevásárlás összköltsége, akkor azt az eredményt kapjuk, hogy Romániában ez a bevásárlás a havi bér 9,2 százalékát, Magyarországon viszont csak a 6,8 százalékát viszi el.