A közalkalmazotti érdekképviseletek által szervezett tiltakozó akció résztvevői többször is megpróbáltak bejutni a parlamentbe, vízzel telt palackokkal dobálják a helyszínre nagy számban kivezényelt rendfenntartó erőket, és eltorlaszolták a környék útjait is. Miközben a helyszínen felállított óriás kivetítőkön egyenes adásban nézik a törvényhozók vitáját, kormány és államfő Traian Basescu ellenes rigmusokat skandálnak.

A szervezők a tüntetésre 20 ezer személyt várnak, helyi hírforrások szerint azonban eddig alig pár ezren érkeztek. Hasonló hangulatban zajlik eközben az ülésteremben is vita, az ellenzéki képviselők füttykoncerttel és folyamatos bekiabálásokkal igyekeztek meggátolni a kormányfő felszólalását. Emil Boc ugyanakkor felelőtlennek és dilettánsnak nevezte az ellenzék politikusait, akik szerinte saját luxusjövedelmeiket féltik.  


Ha az indítványt elfogadják, a Boc-kormány megbukik, ha viszont leszavazzák, életbe léphetnek azok megszorító intézkedések melyek lehetővé teszik többek között a nyugdíjak és a közalkalmazotti bérek 15 illetve 25 százalékos csökkentését.