Egyetlen szelvényvásárlóé lett a négy hónap alatt felhalmozódott 699,8 millió dolláros (218 milliárd forint) főnyeremény az amerikai Powerball Lottó sorsolásakor. A Kaliforniában feladott szelvény nyertese a 12, 22, 54, 66 és a 69-es, míg a Jackpotban a 15-ös számot tette meg - írja az AP hírügynökség.

A nyertes szelvényt egy partvidéki élelmiszerboltban adták fel és a a játékos két opció közül választhat. Egyrészről kifizethetik neki egyben az összeget, abban az esetben adózás után nagyjából 500 millió dollár marad nála, vagy életjáradékként 29 éven keresztül kérheti ennek kifizetését, ez azonban ugyanúgy adóköteles - jegyzi meg a lap. 

Összehasonlításképpen, Cristiano Ronaldo portugál futballista példuául évente átszámítva 38 milliárd, míg Lionel Messi argentin focista 23 milliárd forintot keres évente. Hazánkban az ötöslottó nyertesei a tavalyi évben 13 milliárd forintot zsebeltek be a Szerencsejáték Zrt.-től. A győztes a leggazdagabb magyarok listáján a 218 milliárd forinttal a hatodik helyre érne fel Veres Tibor (230 milliárd) mögött, de megelőzné Bige László (201 milliárd).

A Powerballt az Egyesült Államok 42 államában, valamint a szövetségi fővárosban és az amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Annak az esélye, hogy valaki eltalálja az 5+1 nyerőszámot 1 a 175 millióhoz. A 700 millió dolláros nyeremény az amerikai lottózás történetének hetedik legnagyobb nyereménye.