Egy 22 éves lengyel fiatalember úgy gondolta, eljött az ideje, hogy egy rakás pénzt hozzon neki a jó szerencséje. Ahelyett, hogy szerencsejátékokra adta volna a fejét, egy csapásra akarta megütni a főnyereményt, méghozzá egyetlen zloty befektetése nélkül - derül ki a polsatnews.pl beszámolójából. A történet egy szép napsütéses délelőttön játszódott le.

Az ifjú Ilawa városában betért egy kisboltba és némi alkohol tartamú italt kért az eladótól. Mivel nem volt kéznél a megnevezett termék, a boltos távozott, hogy a raktárból szolgálja ki a vevőt. Mire visszajött, a fiatalembernek már csak a hűlt helyét találta, amire egyszerű a magyarázat. A vevő meglátott egy bevásárlózacskót, amelyben - mint később kiderült - pontosan 591 érintetlen kaparós sorsjegy volt. Összértékük magyar valutában 200 ezer forint volt.

Mivel úgy gondolta, hogy elvesztett dologról van szó, magához vette a zacsit, hogy azután biztonságos távolságra jutva az üzlettől, megkezdje a szisztematikus kapargatást. Számításába azonban két hiba is csúszott. Az első, hogy az eladó kihívta a rendőrséget, a második, hogy túlságosan elkapkodta a dolgot, így a rendőrök megtalálták és letartóztatták. A szaldó keservesnek látszik. Sikerült ugyan az összes sorsjegyet lekaparnia, de egyik sem volt nyerő, viszont lopásért ötéves börtönnel fenyegető büntetéssel kell szemben néznie.