Kilép a Facebookról, az Instagramról, a TikTokról és a Snapchatről is a Lush Cosmetics, hogy így hívja fel a figyelmet a közösségi média mentális egészségre gyakorolt káros hatásaira.

A vállalat hétfőn azt közölte, hogy a hálaadás utáni napok után deaktiválják a fiókokat, és csak akkor térnek vissza, amikor ezek a felületek már mindenki számára "biztonságosak" lesznek.

A legtöbb márka ugyan a Black Friday és a karácsonyi ünnepek közeledtével még erősebb reklámot szervez maga köré, a brit szappanmárka inkább a fizikai boltokban, közvetlenül szeretne elérni a vásárlókhoz. A vállalat termékei egyébként állatkísérlet mentesek, támogatják a "Black Lives Matter" nevű mozgalmat és fellépnek az erdőírtások ellen is.

A Lushnak Instagramon 659 ezer, a Facebookon több mint 1 millió és a Twitteren 275 ezer követője van. Utóbbin, valamint a Youtube-csatornájukon a jövőben is aktívak maradnak.

Nem ez az első alkalom azonban, hogy próbálnak kilépni a közösségi médiából. Még 2019-ben hasonlóan járt el a brit fiókokkal is akkor az algoritmusokkal való harcok miatt függesztették fel azokat. A márkának világszerte több mint 900 üzlete van, köztük 240 az Egyesült Államokban és Kanadában.