Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány javaslata szerint jövő nyártól a vonatok, a villamosok és a buszok használata is ingyenessé válik majd - írta a portál. Xavier Bettel miniszterelnök szerdán kezdte meg második ciklusát az ország élén, az új kormány a tömegközlekedés ingyenessé tétele mellett legalizálná a kannabiszt, és két új nemzeti ünnepnapot is kijelölnének.

A főváros Luxembourgban rendszeresek nagy dugók, mert bár a településen csak 110 ezer ember él, naponta további 400 ezren érkeznek ide dolgozni. Egy tanulmány szerint a luxembourgi autósok átlagban 33 órát ültek dugóban 2016-ban - jegyezte meg a Guardian.

Idén nyártól a gyerekeknek és a 20 évnél fiatalabbaknak ingyenes a tömegközlekedés. Emellett a felnőttek számára mindössze két euróba kerül a kétórás jegy, ennyi idő alatt pedig szinte bárhová el lehet jutni a miniatűr államban.

Eddig az országos ingyenes tömegközlekedés ügyében a legnagyobb lépést Észtország tette, mivel az ország 15 megyéjéből 11-ben július óta ingyenes a regionális buszközlekedés. A lépés célja az üzemanyag-fogyasztás és a vidék elnéptelenedésének csökkentése.