A három fegyverest a biztonságiak megölték, ugyanakkor életét vesztette a szálloda egyik őre, aki megpróbálta feltartóztatni a támadókat.

Beludzsisztán tartományi belügyminisztere, Ziaulla Langove azt nyilatkozta, hogy többen könnyebben megsebesültek. A támadás idején egyetlen külföldi sem tartózkodott a szállodában - olvasható az Euronews oldalán. Amikor a terroristák megpróbáltak behatolni az épületbe, az őrök riasztották a szálloda vendégeit, és azonnal kimenekítették őket.

QP | Quality Placement

A merénylet elkövetését a Beludzsisztáni Felszabadító Hadsereg (BLA) nevű szakadár szervezet vállalta magára a Twitteren. A szállodában tartózkodó kínai és más nemzetközi befektetők ellen tervezték a támadást.

A BLA az egyik helyi nemzetiségi csoport, amely a beludzsok jogaiért és önrendelkezéséért folytat fegyveres harcot a térségben. A csoport jelentkezett a Kína karacsi konzulátusa ellen novemberben végrehajtott támadás végrehajtójaként is. Beludzsisztánban gyakoriak az etnikai és felekezeti villongások és a szakadár felkelések.