Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már gyűlik a tömeg Brazília fővárosában, Brazíliavárosban, jelentette a BBC. Január 1-jén iktatják be a 2022 októberi elnökválasztás győztesét, Luiz Inacio Lula da Silvát, aki 2003-2010 között már volt elnöke Brazíliának. Lula szoros versenyben, de vitathatatlan körülmények között nyerte az októberi választást - írja a 444 a BBC-re hivatkozva.

Bolsonaro hívei az elmúlt hetekben se adták még fel reményüket, hogy megakadályozhatják Lula elnökségét. A brazil hatóságok szigorú biztonsági intézkedésekkel készülnek a mai ceremóniára, tartva annak megzavarásától. Ám a BBC jelentése szerint egyelőre csak Lula-párti tömegek gyülekeznek a brazil törvényhozás épületénél kora reggel óta.

A beiktatási ünnepség hivatalos része magyar idő szerint fél hétkor kezdődik Lula és leendő alelnöke, Geraldo Alckmin megérkezésével, akik egy kabrióban érkeznek.  Luiz Inacio Lula da Silva és alelnöke már a beiktatása előtt elkezdte kiválogatni kormánya tagjait, valamint jelöltjeiket az állami vállalatok és hatóságok élére. Az egyik látványos gesztus Marina Silva klímaaktivista kinevezése volt a környezetvédelmi minisztérium élére, ő felel majd az amazóniai erdőirtások teljes leállításáért.