Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Volt olyan extrém eset, mikor valaki kibérelt egy 16 személyes, transzatlanti utakhoz használt Gulfstream gépet csak azért, hogy a kutyáját Miamiból New Yorkba reptesse - olvasható a portálon.

A NetJets nevű cég 2019-ben összesen 20 ezer háziállatot szállított, tavaly már 24 ezret úgy, hogy összességében csökkent a járataik száma. A VistaJet 86 százalékos növekedésről számolt be 2019 szeptembere és 2021 szeptembere között. A legtöbb ember a kutyáit viszi magával, de akadnak nyulak, madarak és macskák is. Utóbbiak száma 357 százalékkal növekedett.

Persze nem minden repülőgép-tulajdonos - aki a gépét chartereztetésre adja bérbe - örül az állatoknak. Van, aki pár száz dollárt számít fel, de akad olyan is, aki borsos takarítási díjat kér.

Van, ahol 35 kilogramm súly felett külön helyet kell váltani a kutyáknak, de egyes fajtáknál előírhatják a szájkosarat is. Az oltás és az állatorvosi igazolás már alapkövetelmény.

Az új piaci igény persze életre hívta az új szolgáltatásokat is, mint a kézzel szőtt alvószőnyegek és játékok felkínálását a fedélzeten. A repülőgép-szolgáltatók partnerséget alakítottak ki állatbarát szállodákkal, személyzetüket pedig kiképezték arra, hogy szükség esetén elsősegélyt tudjanak nyújtani az állatoknak is.