Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kosztyatin Romanenko, az állami szervnek az Ukrajnában forgalmazott gyógyszerek minőségéért felelős helyettes vezetője elmondta, hogy a No-Spát gyártó Sanofi-Aventis nemzetközi vállalat ukrajnai képviselete fordult hivatalos levélben a szolgálathoz, jelezve, hogy ukrajnai patikákba kerülhettek olyan sorozatok a gyógyszerből, amelyek gyanújuk szerint hamisítványok. A felsorolt sorozatszámú gyógyszereken gyártóként a magyar Chinoin gyár szerepelt.

A tisztségviselő kifejtette, hogy csak a felsorolt sorozatszámú, vitatott származású gyógyszereket vonják vissza a forgalomból. Hozzáfűzte, hogy az említett gyógyszerek még mintegy három évvel ezelőtt kerültek Ukrajnába.

Hangsúlyozta azt is, hogy semmiféle minőségi kifogás nem merült fel a Magyarországon gyártott No-Spákkal szemben. Magyarországról nagy mennyiségben szállítanak továbbra is Ukrajnába a gyógyszerből. Példaként említette, hogy csak az idén már mintegy 2,5 millió ilyen injekció került ki az ukrajnai patikák polcaira.

Az ukrán Állami Gyógyszerészeti Szolgálat hétfőn tette közzé honlapján a bizonyos sorozatszámmal ellátott, különböző kiszerelésben lévő No-Spa tabletták forgalmazásának betiltásáról hozott határozatát.

Képünk illusztráció.