Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország biztonsága talán csak látszólagos: erre utal a gyilkosságok száma, amely idehaza az egyik legmagasabb Európában. Százezer főre 2016-ban - ez a legújabb európai adatsor - Franciaországban például 1,31 gyilkosság jutott, Magyarországon ez a szám 2,05.

Ausztriában 0,66, Hollandiában 0,55, Németországban 1,17, szinte mindenütt sokkal alacsonyabb, mint nálunk. Még Szlovákiában is csak körülbelül a fele az itteninek. Ráadásul a magyar adat lassú, de folyamatos romlást mutat: 2010-ben csak 1,38 volt, 2016-ban 2,05, ami bizony 48,5 százalékkal több.

A teljes méretért kattintson a képre! (forrás: privátbankár.hu)

A portál szerint egyes statisztikákkal remekül tudnak játszani a hatóságok, például azzal, hogy mi számít lopásnak, rablásnak vagy nemi erőszaknak. A skandináv országokban például elsősorban azért igen magas a nemi erőszak eseteinek száma, mert nagyon szigorúan veszik a családon belüli eseteket is, amit nálunk hajlamosak szőnyeg alá söpörni a politikusok.

A lopások, rablások száma pedig attól is függ, milyen értékhatár felett tekintik annak az adott esetet. De attól is, hogy a rendőrség mire megy rá, mennyire keres tetteseket, hol járőrözik. Ám azt, hogy hány embert gyilkolnak meg, nem igazán lehet manipulálni, illetve csak a totális diktatúrákban.

Kép forrása: police.hu