Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zaklatások a menekültek segítői ellen címmel jelentetett meg cikket a Der Spiegel, melyben azért bírálják a tervezett új törvényt, mert az lehetőséget ad arra, hogy "visszaéljenek vele és megbéklyózzák a civil szervezeteket, de akár még a szabad sajtót is". A Keno Verseck által jegyzett írás felrója azt is a magyar kormánynak, hogy ismét Soros György ellen lép fel, papíron, de valójában még többről szól: alkalmas arra, hogy korlátozza "a hatalom utolsó működő ellenőrző tényezőjét" jelentő civil szervezetek munkáját.

A tervezetet ismertetve hozzátette, hogy szerepel benne számos igen átfogó, vagy bizonytalan tartalmú előírás, így például nem határozza meg az illegális migráció és a külföldi anyagi támogatás fogalmát. Így akár azt is meg lehet tenni, hogy nemkívánatosnak minősítenek bárkit, aki némi adománnyal támogatott valamely civil szervezetet, és "megvonják a közhasznú státuszt és a pénzügyi kedvezményeket gyakorlatilag az összes olyan civil szervezettől, amely számottevő támogatást kap külföldről" - írta a Spiegel Online szerzője.

A magyar kormány január közepén jelentette be a Stop Sorosra keresztelt törvénycsomagot. Ebben szerepel, hogy a migrációt elősegítő szervezeteknek külön illetéket kellene fizetniük.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.