Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy magas rangú kínai egészségügyi tisztviselő óva intette az embereket attól, hogy "bőr a bőrrel" érintkezzenek külföldiekkel, hogy elkerüljék a majomhimlőt. Bizonygatják, hogy nem faji kérdésről van szó - írta meg a Bloomberg.

Kína pénteken jelentette a fertőző betegség első esetét az ország délnyugati részén fekvő Chongqing településen. A beteget elkülönítették, és a helyi egészségügyi bizottság közlése szerint a járvány kitörésének kockázata alacsony. Ennek ellenére a Kínai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ tisztviselője, Wu Zunyou a fertőzés elkerülése és az "egészséges életmódunk részeként" azt javasolja, hogy ne érintkezzenek külföldiekkel a kínaiak.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint majomhimlőt több mint 52 ezer embernél, főként férfiaknál diagnosztizáltak 102 országban, és eddig legalább 18 esetben a fertőzés halálesethez vezetett. Az eddigi ismeretek alapján a ferzőzés terjedéséhez "szoros érintkezés" szükséges, de a WHO a köleményeiben mindig kiemeli, hogy a betegséggel kapcsolatban nincs bizonyíték a faji összetevőkre.