Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Németországban első alkalommal mutatták ki a majomhimlő kórokozóját gyermek szervezetében - írja az MTI.

A kislány két fertőzött felnőttel él együtt a Baden-Württemberg tartományi Pforzheimben. A tartományi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint elővigyázatosságból vizsgálták meg, miután kimutatták az első fertőzést a háztartásban. Eddig nem jelentkeztek nála a betegség tünetei.

Az RKI-nál május elején regisztrálták az első németországi majomhimlős eseteket. Keddig 2982 igazolt fertőződést jegyeztek fel. A betegség mind a 16 tartományban megjelent.

Az intézet ismeretei szerint a vírus elsősorban szexuális úton terjed Németországban, főleg férfiak körében. A fertőzöttek szinte mind felnőtt férfiak, csupán hét nő és két kiskorú - egy 15 és egy 17 éves kamasz - van közöttük.

Eddig enyhe lefolyású a betegség a németeknél

Az esetek többségében a fertőzés enyhe lefolyású betegséggel jár. Halálos áldozatot Németországban még nem regisztráltak.

Az Afrika egyes részein évtizedek óta ismert és ritkán előforduló majomhimlő május óta Európában és más térségekben is terjed. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) júliusban globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a járványt.

Magyarországon a legutóbbi, múlt heti adatközlés szerint 42 majomhimlős esetet regisztráltak.