Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német gépipari ágazat szakmai képviseleti szervezete, a VDMA az ukrajnai háború, a globális ellátási fennakadások és a Kína egyes területein elrendelt járványvédelmi lezárások miatt ismét csökkentette idei termelési célkitűzéseit.

"A korábbi 4 százalékról 1 százalékra kell csökkentenünk növekedési előrejelzésünket" - jelentette ki Karl Haeusgen, a VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e. V.) elnöke hétfőn Hannoverben. A szervezet közgazdászai az értékesítési árbevétel 8 százalékos nominális növekedésére számítanak az idén, ami 239 milliárd eurós csúcsot jelentene. Az ágazat rendelésállománya azonban az elnök szerint továbbra is nagyon magas, teljes kapacitáskihasználtsággal 11,6 havi termelésnek felel meg.

Az ágazat terleméi kilátásait illetően azonban több kockázati tényezőt is komolyan számításba kell venni. Ezek az ukrajnai háborútól és Kína egyes részeinek lezárásától kezdve az inflációig és a megszakadt ellátási láncokig terjednek. A gépgyártók azonban bíznak az állami gazdaságélénkítő programokban, infrastrukturális fejlesztésekben, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében indított beruházásokban is.