A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing, ADP) nyilvántartása szerint júniusban 177 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma, kisebb mértékben az előző havi 189 ezres növekedésnél. A piac a májusinál nagyobb, 190 ezres növekedést várt júniusra - írja az MTI.

Júniusban a feldolgozóiparban és a javakat előállító ágazatokban 29 ezer új munkahelyet töltöttek be, a szolgáltatóipari szektorban pedig 148 ezret. A szolgáltatásokon belül az egyetlen ágazat az informatika volt, ahol csökkent a foglalkoztatottak száma, az összes többi ágazatban emelkedett. Az informatikában kétezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma. A legnagyobb növekedés a szolgáltatóiparban az oktatásban és a gyógyászati ellátásban volt, 46 ezres.

QP | Quality Placement

A foglalkoztatás a középméretű és nagyvállalatoknál növekedett a legnagyobb mértékben. Az 50-499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatoknál 80 ezerrel, a nagyvállalatoknál 69 ezerrel. Az 1-49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatoknál 29 ezer volt a növekedés júniusban.