Németországban 1,54 millió külföldi vesz igénybe munkanélküliségi ellátást - foglalta össze a szövetségi munkaügyi hivatal adatai alapján készült Blid-cikk tartalmát a a Gazeta.pl. Ezen a kategórián belül a harmadik legnépesebb csoportot a lengyelek alkotják.

A tudósítás szerint idén április vége előtt 92 500 lengyel vette fel a német munkanélküli-segélyt, ennél többen csak a szírek (242,4 ezer) és a törökök (296,3 ezer) voltak. Az összesen 1,54 millió segélyezett több mint 170 ezerrel haladja meg a tavalyi szintet.

A leggyorsabban a Szíriából és az Eritreából érkezett segélyezettek száma nő, miközben a német igénybevevőké 240 ezerrel, 4,36 millióra csökkent. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden 13. német vett fel segélyt. Ugyanakkor Németországban minden ötödik lakos külföldi származású.

Mint az Eurostat adataiból kiderül Németországban jelenleg 4,2 százalék a munkanélküliségi ráta, amely a legalacsonyabbak közé tartozik az EU-ban. Ennél csak Máltán (4,0 százalék) és Csehországban (3,1 százalék) jobb a helyzet.