Három év után újranyitották a Maya Bay thaiföldi öblöt, amely a szigetországba utazók egyik legnépszerűbb célpontjává vált az elmúlt években.

Az öböl 2018 júniusa óta nem látogatható a turisták számára, mivel a hatóságok a megtizedelt korallállományok újjáélesztéséért komoly fejlesztésekbe kezdtek.

A területre jellemzően Phuketből érkeztek egynapos kirándulásokra: 2018-ban napi 5 ezer látogatót fogadtak - írja a CNN.

Az öböl természeti kincseinek helyreállítása olyannyira sikeres, hogy január 1-jével több belépési szabállyal ugyan, de a Maya Bay újra látogatható.

A hajók most már nem köthetnek ki az öbölben, ehelyett az öböl távolabb eső részén, egy mólónál kell kitenniük az utasokat.

Egyszerre csak 8 motorcsónak köthet ki és a látogatások idejét 1 órára korlátozzák, egy menetben legfeljebb 300 turistát engednek be naponta 10 és 16 óra között. A látogatók egyelőre nem úszhatnak a Maya-öbölben.

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt: legalább három évbe telhet mire visszaáll a járvány előtti szintre Thaiföld turisztikai ipara, mivel a delta variáns megjelenése miatt hónapokkal elcsúszott az egyik legnépszerűbb üdülőhely, Phuket újranyitása. Két éve még 40 millió turista üdült az országban, idén nagyjából 5 millió látogatóval számolnak.