Az M1-es autópálya osztrák határhoz közeli pihenőhelyénél a két új étterem létesítése lassan másfél éves múltra tekint vissza, akkor sikerült tárgyalásokat kezdeményezni a területet bérlő Mollal. Ez az utolsó állomás, amikor még meg lehet állni tankolni, hazafelé pedig az első, azaz egy kiemelt európai, fő közlekedési út mellett helyezkedik el - mondta Scheer Sándor, a magyarországi Mekiket üzemeltető és boltokat tulajdonló Progress Étteremhálózat Kft. tulajdonosa a portálnak.

A tervek szerint három év alatt minden éttermet megújítunk. Az országos veszélyhelyzet mélypontján egy időre megálltunk, de most folytatjuk - fogalmazott az üzletember. A házhoz szállítás országos bevezetése már tavaly elkezdődött, a koronavírus-helyzet csak felgyorsította a folyamatot.

Expanzióban vagyunk, a két új M1-es étterem mellett 2020 elején nyitottunk Gödöllőn, és most építünk egy negyediket Békéscsabán, az optimista forgatókönyv szerint ott decemberben nyitunk.

A Progress 33 elnevezésű programunk keretében feltérképeztük az országot, a stratégiának megfelelően kiválasztottuk azokat a helyszíneket, ahol új éttermet szeretnénk építeni. Elsősorban olyan városokba megyünk, ahol még nincs éttermünk, ahol pedig már jelen vagyunk, folyamatosan figyeljük a vendégek visszajelzéseit, és akár újabb helyeket nyitunk - tette hozzá Scheer Sándor.