Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Figyelemmel kísértem a külföldi vállalatok nagy kivonulását az orosz piacokról. Úgy tűnik, nem is olyan régen még sikeres üzleteket folytattak itt, és elég jó profitot termeltek - kezdi Facebook-bejegyzését az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsa elnökhelyettese.

Szerinte a távozásokról szóló döntés tiszta politika, semmi köze az üzlethez. Nevetséges, hogy az USA magánvállalatokat akar belerángatni a korlátozások parádéjába.

A rövidlátó, oroszgyűlölő tisztviselőik nem törődnek azzal, hogy az európai és oroszországi emberek elveszítik a munkájukat - írja a bejegyzésben.

A mi válaszunk alapos és kemény lesz. Oroszország nem fogja eltűrni, hogy állampolgárai és vállalatai külföldi vagyonát elvegyék.

Napirenden van az oroszországi külföldi vagyonok zárolása, államosítása is Medvegyev szerint. A piacot elhagyó cégek is államosításra, vagyonelkobzásra számíthatnak.

És még egy dolog. Függetlenül az elvándorlás okaitól, a külföldi cégeknek meg kell érteniük, hogy nem lesz könnyű újra belépni a piacainkra

- teszi hozzá.

Oroszország Medvegyev szerint önellátó, a hamburgerek készítése sem okoz problémát. Ezt egyébként a szankciókkal sújtott üzletemberek is megtehetnék - üzente a politikus.

"Hello McDonald's" - zárul a poszt.

 Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.