Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ukrajna a múltban nagyon fontos kereskedelmi és gazdasági partnerünk volt, ma is az, s az lesz a jövőben is" - hangsúlyozta az orosz kormányfő. "Szoros figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását. Vannak azonban általános érvényű döntéseink, egyebek között a tavaly decemberben aláírt dokumentumok, amelyeket senki sem változtatott meg, senki sem törölt el" - szögezte le Medvegyev, hozzátéve, hogy egyebek közt a Kercsi-szoroson átvezető, kereskedelmi folyosó kiépítéséről van szó. Egyúttal közölte: aláírta a szoroson átvezető híd megépítésére vonatkozó kormányrendeletet.

Medvegyev elmondta, utasította pénzügyminiszterét, Anton Sziluanovot, hogy folytassa a Krímnek nyújtandó pénzügyi segítségre vonatkozó javaslatok kidolgozását. A pénzügyi tárca szerint a javaslatok hétfő estig elkészülnek.

A Kercsi-szorosban építendő hídról Dmitrij Medvegyev még államfőként tárgyalt 2010. októberében Viktor Janukovics azóta megbuktatott ukrán elnökkel.

A Fekete-tengert az Azovi-tengerrel összekötő szoros, amely a dél-oroszországi Krasznodari területet a Krím félsziget keleti csücskétől választja el, a kercsi kompkikötőnél alig néhány kilométer széles.