Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szíriával szembeni jelenleg érvényes szankciók között szerepel olajembargó, bizonyos befektetésekre vonatkozó korlátozások, a Szíriai Központi Bank vagyoni eszközeinek uniós befagyasztása, exportkorlátozás azon berendezések és technológiák esetében, amelyek belső elnyomás céljára is használhatók, illetve amelyek az interneten vagy a telefonhálózaton keresztüli kommunikáció nyomon követésére, illetve lehallgatására is szolgálhatnak – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a tanács öt elhunytat levett a szankciós jegyzékről. A módosításokat követően a szankciós listán jelenleg 283 ember és 70 szervezet szerepel, akikkel szemben azért vezettek be beutazási tilalmat, és akiknek azért fagyasztották be vagyonukat, mert felelősek a szíriai polgári lakosság erőszakos elnyomásáért, a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói, illetve kapcsolatban állnak ilyen emberekkel vagy szervezetekkel.

A Szíria elleni szankciókat 2011-ben vezették be, válaszul az Aszad-rezsim által a polgári lakosság erőszakos elnyomására. A szankciók nem érintik a humanitárius segítségnyújtást, az élelmiszerek, gyógyszerek és orvosi felszerelések szállítását.

Az EU továbbra is elkötelezett amellett, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata és a 2012-es genfi nyilatkozat alapján tartós és hiteles politikai megoldást találjon a szíriai konfliktusra.